Doriți să învățați cum să pierdeți în greutate la sala într-un mod eficient și sănătos?

Când începeți să faceți sport, va trebui să luați în considerare aspecte precum cât de des veți merge la sala de fitness, cât timp veți face exerciții și care sunt obiectivele.

A avea un plan realist și sustenabil este esențial pentru a vă asigura că nu vă epuizați sau că nu vă descurajați și doriți să renunțați.

A trăi având o greutate sănătoasă din punct de vedere medical vine cu o mulțime de beneficii.

Supraponderalitatea vă expune riscului de a suferi afecțiuni medicale precum boli de inimă, accidente vasculare cerebrale, tensiune arterială ridicată (hipertensiune), diabet și o reducere generală a calității vieții.

Pentru a atinge o greutate sănătoasă, sunt necesare schimbări ale stilului de viață care implică exerciții fizice, nutriție și ajustări ale obiceiurilor zilnice. Acest articol vă prezintă câteva sfaturi relevante pe care le puteți utiliza pentru a avea succes în încercarea dumneavoastră de a pierde în greutate!

Setați-vă așteptări realiste

Deși pierderea în greutate este sănătoasă, nu vă lăsați niciodată păcălit de o escrocherie care promite că va fi ușor și rapid. Cea mai eficientă recomandare pentru gestionarea greutății pe termen lung presupune o constantă în greutate de unu până la două kilograme pe săptămână. De asemenea, este posibil să constatați că pierdeți în greutate mai ușor la început decât pe parcurs și țineți minte că acest lucru este normal.

Atunci când începeți să faceți sport, s-ar putea să vă agitați pentru că nu slăbiți la fel de repede cum vă doriți. Deși, în general, vă doriți ca greutatea să scadă rapid, este important să țineți cont de faptul că veți câștiga, de asemenea, mușchi, și, prin urmare, greutate nu scade la fel de repede cum vă imaginați.

Iată un sfat pentru a vă oferi un nivel de așteptare rezonabil – fiți SMART. Acest lucru înseamnă că ar trebui să începeți cu un plan specific care ar trebui să fie măsurabil, realizabil, realist și limitat în timp. Dacă credeți că v-ar fi benefic, găsiți un prieten sau un membru al familiei în care aveți încredere că va fi pozitiv și sincer cu dumneavoastră și care vă va ajuta să vă mențineți responsabil față de obiectivele impuse.

Cumpără suplimente pentru arderea grasimii

5 modalități de a vă apropia de obiectivul de pierdere în greutate

1. Mănâncă bine înainte de antrenament

O dietă săracă în carbohidrați este asociată cu multe beneficii pentru sănătate, inclusiv promovarea pierderii în greutate, îmbunătățirea controlului glicemiei și a nivelului bun de colesterol. Acest lucru face ca aceasta să fie o modalitate excelentă de a vă alimenta corpul înainte de a vă antrena sau atunci când sunteți în drum spre sala de sport pentru a vă atinge obiectivele.

Exercițiile fizice scad nivelul de zahăr din sânge și, fără combustibil caloric, pot duce la hipoglicemie. Din fericire, o cantitate adecvată de carbohidrați vă poate oferi energia de care aveți nevoie pentru a avea un antrenament excelent. Aceasta face acest lucru prin descompunerea în glucoză și intrarea în celulele musculare pentru a oferi combustibil în timpul exercițiilor fizice.

2. Prioritizează mișcările compuse

Exercițiile fizice pot fi clasificate ca exerciții singulare și exerciții compuse. Mișcările singulare implică, de obicei, o singură articulație și antrenarea unui singur mușchi principal, în timp ce mișcările compuse implică una, două sau mai multe articulații și antrenează mai multe grupe musculare.

Exercițiile cu mai multe articulații sunt cele mai eficiente pentru a vă ajuta să ardeți caloriile suplimentare. Acestea vă ajută să pierdeți în greutate în timp ce vă dezvoltați mușchii și forța. Mișcările compuse vă supun la un efort mai mare de energie, stimulând în același timp mai multe grupe musculare și aducând un randament metabolic crescut.

Câteva exemple de mișcări compuse sunt presa la bancă, ridicarea greutăților, genuflexiunile si presa pentru picioare. Acestea ar trebui să fie mereu prezente în antrenamentele tale și asigură-te că începi fiecare sesiune de exerciții cu ele, deoarece sunt mai intense și necesită multă energie.

3. Păstrați nivel de relaxare la minimum

Perioadele de odihnă sunt o variabilă importantă în fiecare exercițiu și depind de obiectivul de fitness dorit, de cantitatea de greutate pe care o ridicați și de nivelul de pregătire fizică. Păstrarea unor perioade de odihnă minime este ideală, deoarece creează o eliberare mai mare a hormonului de creștere, ajutând la arderea grăsimilor și la construirea mușchilor.

O perioadă de odihnă de 30 de secunde până la două minute este recomandată între seturi, iar aceste pauze permit mușchilor să ia o pauză de respiro în timp ce vă mențineți ritmul cardiac ridicat și rămâneți într-o zonă optimă de ardere a grăsimilor.

4. Depuneți efort

Pierderea în greutate poate fi solicitantă și obositoare. Este nevoie de timp și efort, dar înțelegeți că greutatea pe care o pierdeți depinde de cantitatea de energie pe care o cheltuiți. Acest lucru înseamnă că va trebui să depuneți cât mai multă muncă și să faceți tot ce puteți pentru a rămâne motivați. Pur și simplu, primești ceea ce dai, iar asta se aplica și în sport. Depuneți toată munca de care aveți nevoie pentru a obține rezultatul dorit.

5. Încheie-ți antrenamentul cu exerciții cardio

Activitățile cardiovasculare sunt activități aerobice care pot fi efectuate la o intensitate scăzută, moderată sau ridicată și folosesc oxigenul pentru a transforma glucoza în combustibil. Fie că săriți coarda, mergeți pe jos sau alergați pe o bandă, cardio ajută la creșterea metabolismului și la arderea caloriilor. Cel mai bine este să faceți aceste activități după sesiunea de antrenament de forță, astfel încât să nu vă apucați de exercițiile de dezvoltare musculară cu o lipsă de energie.

Atunci când vă decideți să începeți să pierdeți în greutate, nu mai aveți timp pentru scuze. Cel mai probabil vor veni și eșecuri, dar asigurați-vă că nu căutați un motiv pentru a le justifica – nu vă lăsați descurajați de ele! Scopul final, oricât de mult v-ați dori și un corp frumos, este sănătatea și recompensele constante ale bunăstării.

In concluzie, poate fi ușor să atingeți acest obiectiv dacă reușiți să țineți pasul cu echilibrul și consecvența unei diete adecvate, unui somn odihnitor și al exercițiilor fizice intense. Sunteți aici și sunteți gata să faceți o schimbare pozitivă. Continuați să o faceți și veți ajunge la rezultatul dorit.

Produse recomandate pentru a pierde din greutate