Atunci cand vrei sa te antrenezi acasa, YouTube poate fi de multe ori partenerul ideal deoarece iti ofera exercitiile de care ai nevoie pentru a-ti putea lucra toate grupele de muschi.

Tinand cont de asta, te invitam sa descoperi la ce anume trebuie sa fi atent atunci cand faci exercitii in confortul casei tale:

Pune siguranta pe primul loc

In momentul in care faci exercitii singur, nimeni nu este langa tine ca sa te poata verifica. O singura micare gresita si te poti rani, prin urmare trebuie sa ai grija la miscarile pe care le faci.

Ia in considerare faptul ca persoana de pe YouTube poate schimba brusc miscarile pe care le face si daca nu te simti confortabil atunci cand repeti dupa acesta se recomanda sa iei o mica pauza. Nu trebuie sa incerci sa faci exercitii care iti vor pune sanatatea in pericol. Poti chiar sa cauti videoclipuri pe YouTube in care apar mai multe persoane astfel incat sa ai parte de diversitate.

Calitatea exercitiilor fizice

Pe YouTube oricine poate posta un exercitiu fizic. Trebuie sa iti alegi surse de incredere atunci cand vrei sa faci exercitii. Verifica daca acestia au calificarile necesare astfel incat sa nu risti sa te ranesti.

O alta modalitatea prin care iti poti da seama ca urmaresti un video realizat de un profesionist este modul in care sala este amenajata. Daca vezi ca exercitiile se desfasoara intr-o sala frumos amenajata de fitness atunci poti avea incredere ca acesta este un specialist.

In plus orice set de exercitii ar trebui sa inceapa cu o incalzire. Scopul acesteia este de a te pregati pentru exercitii mai intense.

Alegerea antrenorului

Gaseste-ti un antrenor pe YouTube care sa te tina ocupat/a cel putin 30 de minute pe zi. Cu cat antrenamentele sunt mult mai interesante si mai distractive cu atat vei fi mai implicat/a si iti vei dori sa te antrenezi in fiecare zi.

Mesajele antrenorului

Ca sa iti poti alege un antrenor bun trebuie sa acorzi o atentie deosebita modului in care vorbeste. In acelasi timp trebuie sa te simti in largul tau atunci cand il asculti si sa fi de acord cu modul in care acesta se exprima.

Ca si in viata reala, pe YouTube vei gasi anumiti antrenori care vor fi potriviti pentru tine dar si cativa antrenori cu care nu vei putea lucra. Nu este nimic rau in asta. Trebuie sa iti dai seama care sunt cele mai bune exercitii pentru corpul tau si sa te focusezi pe ele. Partea foarte importanta este ca vei avea acces la o gama variata de videoclipuri care te vor ajuta sa ai parte de exercitiile fizice de care ai nevoie in fiecare zi.

Si nu uita: Alimentatia si bauturile dedicate sportivilor sunt de asemenea cat se poate de importante!